03-05-10

Hotellift stort 30 meter van kliffen naar beneden

 

hotellift

NEWQUAY - Opgelet aan iedereen die in Cornwall, in het zuidwesten van Engeland, wil een hotel boeken. Zes mannen hebben er tijdens een vrijgezellenfeestje de schrik van hun leven beleefd. Ze zaten in een lift die hen vanaf het hotel naar een lager gelegen baai moest brengen toen die plots vast kwam te zitten en even later pardoes 30 meter naar beneden viel.

Bovendien kwam het tij opzetten en dachten de mannen te zullen verdrinken. Negen vrienden uit Surrey waren vrijdagavond bijeen gekomen voor een dubbel vrijgezellenfeestje in Hotel Victoria in Newquay (Cornwall). Zes van hen, onder wie de twee bruidegoms, namen de lift die hen vanaf het hoger gelegen hotel naar een kleine baai onderaan de kliffen moest brengen. De lift blokkeerde tussen twee verdiepingen en even daarna viel het gevaarte maar liefst dertig meter naar beneden. De mannen zaten vast op zeeniveau en het tij kwam vliegensvlug opzetten. De vrienden vreesden de verdrinkingsdood. De hulpdiensten zetten 85 manschappen in om de slachtoffers zo snel mogelijk te kunnen bevrijden. Ondertussen stroomde het zeewater volop in de baai. De brandweer slaagde er uiteindelijk tijdig in om het gezelschap uit de penibele situatie te verlossen en de vrienden werden met speedboten aan land gebracht. Een 42-jarige man liep lichte verwondingen op en moest verzorgd worden in het ziekenhuis. Twee anderen hadden slechts oppervlakkige verwondingen. Een deelnemer noemde het drama 'afschuwelijk'. Volgens een woordvoerder van de kustwacht is het 'een mirakel'" dat er niemand zwaargewond raakte." De politie en het management van het hotel onderzoeken de zaak.

15:58 Gepost door offSeason in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lift, hotels boeken, hotel reserveren |  Facebook |

Chinees eet al 42 jaar lang lampen

201004301300-1_chinees-eet-al-42-jaar-lang-lampen

Wang Xiunjan ziet het licht niet meer. In de voorbije 42 jaar at de malle chinees maar liefst 1.500 lampen op. Toen hij twaalf was, slikte hij per ongeluk een dikke visgraat in. Tot zijn grote verbazing gebeurde er niets. Niet veel later kon hij zijn nieuwsgierigheid niet meer temperen en probeerde hij een lamp binnen te spelen. “Ik voelde helemaal niets.” Sindsdien gaat er zelden een dag voorbij zonder dat Wang een lamp verorbert. Hij zegt zelfs dat de smaak heerlijk is en dat de lamp lekker krokant is. Eerlijk gezegd. Daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen. Wang slaat de lampen wel steeds stuk. De scherven slikt hij in met water. Medische onderzoeken hebben al aangewezen dat de ongewone levensstijl de man geen schade berokkent. (ZITA)

15:52 Gepost door offSeason in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bizar, chinees, lampen, 42 jaar lampen eten |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4