01-06-10

Goliath vs David

7

 

Israëlogica

Vandaag in de gazet:

Israël laat alle buitenlandse opvarenden van het hulpkonvooi direct vrij, die maandag werden opgepakt. Ook de gevangenen die voor de rechter zouden moeten verschijnen komen vrij. De VN-Veiligheidsraad had van Israël de vrijlating van alle gevangenen geëist, na de Israëlische aanval op een konvooi schepen met goederen voor de Gazastrook. Bij de actie kwamen zeker negen personen om. Verder stelden de VN dat Israël de zes schepen moet laten gaan die het in beslag nam. Israël blijft wel de blokkade van de Gazastrook handhaven, als onderdeel van een algemeen embargo tegen het bezette gebied.

Vooral dat laatste blijkt nu toch wel erg belangrijk en precair. Ondanks het feit dat Israel half gezwicht lijkt voor de internationale druk na het zoveelste débacle, blijft ze volharden in de boosheid door dagelijks honderdduizenden mensen alle vrijheid te ontzeggen.. Hoeveel protest er ook komt, het imaginair-beloofde land buigt niét.

Schokkend vond ik het te horen, gisteravond in Phara, dat de joodse gemeenschap (overal ter wereld) de aanval op het konvooi ongegeneerd bestempelt als betrof het louter 'zelfverdediging', want "het waren tot de tanden gewapende mensen, die er alles voor over hadden om Israelische soldaten een kopje kleiner te maken" (sic) ofte hoe je met een aardappelmes een AK-74 (of waarmee de Israeli's ook schoten) kunt bedwingen... Dat het konvooi vooral bestond uit brave, idealistische zielen die enkel wat brood, kleren en water kwamen leveren aan zij die de grootste gevangenis ter wereld bevolken, viel nog maar eens in dovemansoren bij hen die er écht wat kunnen aan doen.

Nog maar eens arrogantie troef dus, met een flinke dosis schijnheiligheid als onderbouw, kleingeestigheid als motor en een vreemdsoortig wraak-nationalisme als wielen onder het gammele vehikel dat Israel heet.

 

- offSeason -

23:33 Gepost door offSeason in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: israel, vn, embargo, konvooi, raid, palestijnen |  Facebook |